kulturanawidelcu_sierpien_100x70

KULTURA NA WIDELCU

Cykl dotyczący spojrzenia na kulturę, obyczaje, wierzenia wybranych narodów czy plemion, które uczestnicy będą poznawać poprzez kuchnię. Na spotkaniach będą przedstawiane kraje czy regiony przez pryzmat sposobów przygotowywania jedzenia i osób w to zaangażowanych, tradycyjnych potraw, kultury jedzenia i obyczajów. Cykl ma również prezentować znaczenie świąt, fiest czy rodzinnych uroczystości, gdzie regionalna kuchnia stanowi ważny element wydarzenia.
09.08 (czwartek) 19.00
ITALIA DO ZJEDZENIA
Zapraszam w kulturalno-kulinarną podróż po Italii, w którą zabierze nas BARTEK KIEŻUN, dziennikarz kulinarny i bloger magazynu KUKBUK. Będzie to wycieczka skomplikowana, bo poruszać się będziemy ruchem konika szachowego, by pokazać, że Włochy to nie tylko pizza i makaron, i że masło w Italii bywa równie ważnie co oliwa z oliwek. A przy okazji zahaczymy o kilka istotnych dzieł sztuki, bo w okolicach Rzymu jedzenie bywa nie tylko tematem na talerzu! Ce vediamo!
Wstęp wolny po rejestracji pod nr tel. 22629 60 78 lub e-mailem:rejestracjafw@1944.pl